IJsvogel, wat heeft deze vogel jou te vertellen

Toegepaste Kinesiologie is een therapeutische manier van werken waarbij er gebruik wordt gemaakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en tegelijkertijd hoe die balans kan worden hersteld.

Door gebruik te maken van de techniek ‘spiertesten’ kan ik contact maken met je onderbewuste.  Via directe communicatie met je lichaam kunnen we onderzoeken op welke niveau de oorzaak van je klacht ligt. Het bijzondere van deze techniek dat de diversiteit en inzetbaarheid eindeloos is. Ik zal een aantal voorbeelden geven waar ik spiertesten voor gebruik.

Voeding

Heeft jouw klacht te maken met de voeding die je eet? 

Welke voeding heeft je lichaam nodig om optimaal te kunnen functioneren?

Welke voeding kan je lichaam het moeilijk verteren?

Allergisch? Heb je een allergische reactie en wil je weten welke voeding daar verantwoordelijk voor is?

Energie

Vermoeidheid. Hoe kun je je lichaam weer in balans brengen en meer energie opbouwen?

Waarom ben je zo snel overprikkeld bent?

Hoe kun je vanuit een burn-out de juiste beslissingen maken om weer sneller in balans te komen? 

Wil je weten welke situaties/personen je veel energie kosten en wat je kunt doen om je lichaam weer op te laden?

Vitamines. supplementen, kruiden, medicijnen

Welke vitamines & mineralen heeft je lichaam nodig als extra ondersteuning?

Welke kruiden of medicijnen kan ik het beste gebruiken?  (denk bv aan probiotica, diverse soorten antibiotica)

Heb je bepaalde klachten en wil je inzicht in welke supplementen/vitamines je beter wel en niet kunt nemen?

 

Lichamelijke klachten

Heb je regelmatig last van terugkerende lichamelijke klachten en wil je graag onderzoeken waar dit mee te maken heeft?

Wat heb jij nodig om alle obstakels uit de weg te ruimen zodat het zelfhelend vermogen van je lichaam weer volledig kan functioneren.

Heb je een heel gevoelig lichaam en snel last van fysieke klachten? 

 

Bij alle behandelingen wordt gekeken naar de de oorzaak van de verstoring in je lichaam en wat nodig is om die balans weer te herstellen.

 

Spiertesten

De spiertest wordt uitgevoerd door middel van een lichte druk op je arm. Bij baby’s en kleine kinderen wordt de ouder/verzorger ingezet als tussenpersoon.

Je kunt elke vraag stellen aan je lichaam en de inzetbaarheid is onbeperkt. Het antwoord van je lichaam komt uit je onderbewuste. Hier ligt alle informatie opgeslagen die je van jongs af aan hebt verzameld. De keuzes die je maakt in je dagelijks leven komt voor een groot deel hieruit voort. Hoe dat in zijn werk gaat, kun je zien in deze video van Bruce Lipton.

 

Werkwijze

Ik werk door het complete beeld van je klacht te onderzoeken. Soms is het zo eenvoudig als alleen je voeding aanpassen maar vaak ligt de oplossing op meerdere niveaus. Door je te kijken naar ‘het hele plaatje van de olifant’ kun je de samenhang tussen je fysieke blokkades, je emoties, je gedachtenpatronen, je energiehuishouding en je gedrag gaan ontdekken. 

Om je zo goed mogelijk te ondersteunen in dit proces van heling heb ik mijn gereedschapskist gevuld met vele technieken. Een greep uit het assortiment: de 5-elementenleer vanuit de Chinese Geneeskunst, accupressuur, NEI (neuro emotionele integratie), theorie van de germaanse geneeskunst, herprogrammeren van overtuigingen, ademwerk, NEI (neuro emotionele integratie), allergie elminiatiemethode, reading van chakra’s, auraclearing, healingtechnieken, aromatouchhealing, tools uit Damanhur – de Selfica’s,  Access Consciousness. Soms komt uit de spiertesten naar voren komt dat er nog een andere discipline nodig is voor jouw heling.  

 

Spreekt dit je aan?

Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Voorburg.
De prijs is € 60 per uur.

De eerste afspraak is een intake gevolgd door een behandeling en duurt gemiddeld 1,5 uur. Vervolgbehandelingen duren meestal tussen de 60 en 90 minuten. 

Wil je eerst even kennismaken met mij? Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek.