Over mij

Mijn naam is Marjolein Vdf Zeelenberg en ik ben de mens achter praktijk Pure Being. Samen met mijn man Niek woon ik op het mooiste plekje in Voorburg (al zeg ik het zelf). We zijn een samengesteld gezin en samen hebben we 5 prachtige volwassen kinderen die ieder hun eigen leven leiden.

Mijn zoektocht

In 2007 ben ik een eigen praktijk gestart na een zoektocht naar mezelf (zoals ik dat destijds noemde) die op mijn 19e jaar startte. Ik had in mijn pubertijd last van veel lichamelijke problemen en kon ook niet echt mijn draai vinden. Altijd moe, veel hoofdpijnaanvallen en ook vaak last van mijn darmen. Ik heb altijd het gevoel gehad dat deze klachten mij iets wilde vertellen. Maar ik wist niet wat. Hierdoor kwam ik in aanraking met allerlei soorten therapeuten maar dit loste mijn problemen niet echt op. Ik begon op mijn 24ste een opleiding bij het Instituut voor Integrale Psychologie om te onderzoeken wie ik diep van binnen was. Ik ben altijd op zoek geweest naar antwoorden op de ‘waarom’-vragen. En deze vragen hadden vaak te maken met mijn lichamelijke klachten.

Ook toen ik kinderen kreeg, kwam ik weer in contact met andere therapeuten omdat mijn kinderen ook last hadden van allergiën, darm- en longproblemen. Via deze weg ben ik in contact gekomen met kinesiologie. Door de goede ervaring hiermee, heb ik besloten om deze vorm van werken ook toe te gaan passen in mijn praktijk.

Gedurende mijn hele leven heb ik mijn lichaam vaak als lastig ervaren. Ik had minder energie dan ik graag zou willen en was vaak ‘ziek’. Mijn lichaam was altijd mijn graadmeter van hoe ik mij van binnen voelde. Ik heb de afgelopen 30 jaar veel paden bewandeld om onderzoek te doen en antwoord te krijgen op de vragen. Waarom ben ik zo sensitief en regelmatig ziek/niet lekker? Waarom reageer ik zo heftig op deze situatie, waarom heb ik zo weinig energie, wie ben ik eigenlijk? enz.

Op dit moment ben ik 52 jaar oud en ik voel me nu energieker dan ooit. Mijn gevoelige lichaam heeft mij gebracht waar ik nu ben. Het is namelijk ook een talent dat ik nu aan het gebruiken ben samen met allerlei verschillende tools die ik de afgelopen 30 jaar heb geleerd.

Pure Being

Zo is Pure Being ontstaan. Het innerlijke verlangen om de puurheid, openheid en eerlijkheid in mezelf en de wereld te vergroten.

Waar sta ik voor

In mijn leven vind ik openheid en eerlijkheid heel belangrijk. Je kunt alleen jezelf helen als je 100% eerlijk bent, als je echt naar je eigen schaduwkanten durft te kijken en verantwoordelijk neemt voor wat je doet (of hebt gedaan). Dit is ook hoe ik mensen begeleid. Kijkend naar alles wat zich aandient in jouw leven. Je talenten en je valkuilen.

Wat heb ik zelf gedaan

Ook de afgelopen 5 jaar ben ik doorgegaan met mijn ontwikkeling. Ik heb een heel aantal weekenden en workshops gevolgd bij Finca Vrij en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Mijn energiepeil is enorm gegroeid en de vermoeidheidsaanvallen zijn verleden tijd. Ik kan makkelijker de controle loslaten om mee te gaan met wat er op mijn pad komt (betekent niet dat ik het altijd even leuk vind trouwens). Mijn liefde voor mezelf en het leven hier op aarde is enorm gegroeid en ik voel me een stuk lichter. Verder is mijn lichaam veel sterker geworden en bijna nooit meer ziek. JEEEEH!!

Om alles nog te intensiviseren en nog meer de diepte in te duiken heb ik in juli 2022 (samen met Niek) een prana-retreat gevolgd. Dit betekent dat ik leef van prana (lucht/licht) en dat mijn lichaam geen eten meer nodig heeft. Een superintens proces dat één jaar duurt en waar ik mezelf weer behoorlijk tegenkom zowel de leuke als de minder leuke dingen.

De reden dat ik dit allemaal schrijf, is niet om jou te vertellen hoe goed ik bezig ben maar om je te laten zien dat je jezelf kunt helen. Voor mij is mijn leven 180 graden verandert. Op energiek niveau en ook op lichamelijk vlak. Als ik het kan dan kan jij het ook!

Contact

Spreekt mijn verhaal jou aan en wil je graag begeleid worden door mij? Klik hier om een afspraak te maken. Wil je eerst even telefonisch contact, stuur mij een bericht via whatsapp dan neem ik contact met jou op.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Voorburg (Zuid Holland). Vind je dat te ver weg? Ik ben één keer per week (vaak op dinsdag) te vinden in Scharendijke (Zeeland) bij Finca Vrij. Daar kun je ook naartoe komen voor een afspraak.

 

Gevolgde opleidingen en cursussen

 • Reiki I
 • Driejarige Opleiding ITIP (Instituut voor Integrale Psychologie)
 • Vierjarige Opleiding Effectieve Intuïtie Carolina Bont en 1,5 jarige professionele Readingstraject Haarlem
 • Lessen bewustwording gedurende twee jaar bij Liefdevolle Relaties (http://www.liefdevollerelatie.nl)

Cursussen:

 • Mediumschap, Trancehealing en Trancemediumschap Jaco Elken
 • Meerdere cursussen ‘Healing Arts’ van Joanne van Wijngaarden (bij Ingrid Jetten)
 • Kinderen en healingarts bij Joanne van Wijngaarden
 • Vrouw Zijn bij Centrum voor Tantra
 • ‘Wees wie je bent’ I, II en III (over de vrouw-zijn en seksualiteit) bij Finca Vrij
 • Eenheidshealing – bij Annemarie Leebeek
 • Samen Zijn bij Finca Vrij
 • Relaties bij Phoenix opleidingen
 • Cursussen toegepaste kinesiologie bij Finca Vrij
 • Cursus Allergie-eliminatie bij Finca Vrij
 • Retreat ‘Leven op licht’ bij Finca Vrij
 • en nog vele workshops….

 

 

Bovenstaande lijst is een deel van alles wat ik heb gevolgd Ik heb ook nog vele workshops gevolgd maar die heb ikat is teveel om allemaal te vermelden.