Wie ben ik?

Wie is de persoon achter Pure Being? Mijn naam is Marjolein Zeelenberg. Ik ben geboren in het Westland als tuindersdochter. Ik ben moeder van 2 prachtige puberkinderen. Ik woon samen met mijn kinderen en vriend in Voorburg.

Waarom Pure Being?

Pure Being heeft voor mij te maken met totaal zijn wie ik ben. Leven vanuit alles wat zich aandient. Liefde, angst, boosheid, dankbaarheid, vreugde en verdriet. Want ik wil heel graag leven vanuit het topje van mijn kruin tot aan het puntje van mijn tenen. En dat valt niet altijd mee. Te leven vanuit puurheid en openheid! Ik had geleerd om te leven met een masker. Hierdoor zag mijn omgeving alleen de aardige en energieke Marjolein. Maar dat kostte mij teveel energie. Ook vond ik het heel onecht. Leven door het (figuurlijk) aantrekken van de jas zodat ik er voor de buitenwereld beter uitzie. Jaren geleden heb ik besloten om mijn masker af te zetten en mijn jas uit te trekken.Ik wil de hele mens zien in mezelf en ook in de ander. Met de bedoeling te blijven kijken naar mezelf en de wereld met een open vizier. Daarom blijf ik mezelf ontwikkelen door workshops te volgen. Steeds verder naar binnen gaan en ontdekken wat er allemaal in mij leeft.

Terugkerende thema’s

Thema’s die ik veel ben tegengekomen in mijn leven zijn: grenzeloosheid, controle, aanpassings- & versmeltingsgedrag, minderwaardigheidsgevoel of het gevoel dat ik het niet kan, overgevoelige lichaam (waardoor snel last van lichamelijke klachten), scheidingsproblematiek, seksuele blokkades, problemen met ‘vrouw-zijn’, (stief)moederschap, sensitiviteit. Op deze thema’s heb ik veel expertise mede door mijn eigen ervaringen.

Achtergrondinformatie

Als 19-jarige ben ik begonnen met mijn zoektocht. Doordat ik regelmatig ziek was en ik dat vervelend vond, ging ik kijken hoe ik dit kon veranderen. Hierdoor ben ik op onderzoek gegaan met de bedoeling om daar anders mee om te kunnen gaan. Vandaar dat ik veel cursussen en workshops heb gevolgd. Ik kwam in contact met stukken in mezelf die ik in eerste instantie liever niet wilde zien of voelen. Het was een tocht van vallen en weer opstaan. Vooral mijn gevoelige lichaam heeft me vaak dwars gezeten. Ik vond het heel lastig om te gaan met mijn lichaam omdat ik regelmatig ziek was (bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeidheid, gevoelige darmen).

Maar gelukkig ervaar ik nu mijn gevoelige lichaam als hulp. Mijn lichaam geeft namelijk altijd precies aan wat ik nodig heb. Ik ben erachter gekomen dat mijn lichaam mijn kompas is. Samen met mijn sensitiviteit en praktisch vermogen gebruik ik dit in mijn praktijk.

Mijn lichaam is één aspect van mijn ontdekkingstocht. Anderzijds ben ik in de afgelopen 30 jaar vele aspecten tegengekomen uit mijn verleden die mij gevormd hebben tot wie ik nu ben. Hierdoor kan ik nu vanuit mijn hart zeggen dat ik me dankbaar voel voor deze hobbelige weg die ik heb mogen afleggen. Ik heb zo ontzettend veel geleerd en ervaren. Vandaar dat ik nu ervaar dat mijn eigen ervaring een krachtig instrument is om mensen te begeleiden omdat ik er zelf ook doorheen gegaan ben.

 

Gevolgde opleidingen en cursussen

 • Reiki I
 • Driejarige Opleiding ITIP (Instituut voor Integrale Psychologie)
 • Vierjarige Opleiding Effectieve Intuïtie Carolina Bont en 1,5 jarige professionele Readingstraject Haarlem
 • Lessen bewustwording gedurende twee jaar bij Liefdevolle Relaties (http://www.liefdevollerelatie.nl)

Cursussen:

 • Mediumschap, Trancehealing en Trancemediumschap Jaco Elken
 • Meerdere cursussen ‘Healing Arts’ van Joanne van Wijngaarden (bij Ingrid Jetten)
 • Kinderen en healingarts bij Joanne van Wijngaarden
 • Vrouw Zijn bij Centrum voor Tantra
 • ‘Wees wie je bent’ I, II en III (over de vrouw-zijn en seksualiteit) bij Finca Vrij
 • Eenheidshealing – bij Annemarie Leebeek
 • Samen Zijn bij Finca Vrij
 • Relaties bij Phoenix opleidingen
 • Cursussen toegepaste kinesiologie bij Finca Vrij
 • Cursus Allergie-eliminatie bij Finca Vrij