Actieve meditaties van Osho

Meditatie wordt vaak gezien als saai en moeilijk om vol te houden. Het zittend mediteren op je kussentje met als doel om je hoofd stil te krijgen is ook niet mijn manier. Ik doe al geruime tijd actieve meditaties en wil jou uitnodigen om hier ook kennis mee te maken.
De meeste actieve meditaties die wij doen zijn ontwikkeld door Osho. Hij heeft verschillende meditaties gecreëerd waarbij speciale muziek wordt gebruikt om de effectiviteit van de meditatie te vergroten. Elke meditatie duurt één uur en wordt van te voren uitgelegd.

Deze vorm van actieve meditatie maakt gebruik van beweging. Door je te focussen op beweging, adem of geluid is het makkelijker om het lichaam te ontspannen en wordt het vanzelf rustiger in je hoofd. Hierdoor kun je makkelijker alle gedachten laten voor wat ze zijn. Het brengt mij rust en vitaliteit tegelijkertijd. Aangezien wij elke donderdagavond zelf deze meditatie beoefenen, kun je tegen een kleine vergoeding met ons meedoen.

Wil je het een keer uitproberen of deze vorm van meditatie jou aanspreekt? Je bent ook van harte welkom. Heel graag van tevoren opgeven door mij een appje te sturen. Dit in verband met de beperkte ruimte. Elke donderdagavond beginnen we om 20.30 uur (kom op tijd ivm de uitleg aan het begin) en eindigen we rond 21.45 uur.

Als onkostenvergoeding vraag ik € 5. Na de meditatie is er nog gelegenheid om een kopje thee mee te drinken.

De meditaties worden gegeven in mijn praktijk in Voorburg. Kijk hier de contactinformatie en het adres. Als je de meditaties een aantal keer gedaan hebt, kun je ze gemakkelijk zelf thuis beoefenen.

Op dit moment hebben we een winterstop tot maart 2024. Wil je graag een bericht wanneer we weer beginnen? Whatsapp of mail mij dan laat ik je weten wanneer we weer starten. 

 • Zoemmeditatie op do 16 november 2023
 • Kundalinimeditatie op wo 8 november 2023
 • Volle maansmeditatie op do 2 november 2023
 • Chakra sound meditation op do 25 oktober 2023
 • Chakra breathingmeditation op do 19 oktober 2023
 • Nieuwe maan en zonsverduisteringsmeditatie ‘in contact met je vrouwelijke energie’ op do 13 oktober 2023 (20.15 – 22.00 uur)
 • Zoemmeditatie op do 5 oktober 2023
 • Kundalinimeditatie op wo 20 september 2023
 • Gibberish meditation op wo 13 september 2023
 • Chakra sound meditation op do 7 september 2023
 • Nadabrahma meditation op do 31 augustus 2023

Nieuwe maan en zonsverduisteringsmeditatie ‘in contact met je vrouwelijke energie’

Vanavond een bijzondere meditatie om dieper te zakken in je vrouwelijke kwetsbare energie. We kunnen na al meeliften op de energie van de zonsverduistering en de nieuwe maan die a.s. zaterdag 14 oktober plaatsvindt.

Het thema van vanavond is naar binnen keren & contact maken met je vrouwelijke energie. Wat komt er in jou omhoog als er geen enkele input is van buitenaf (zonsverduistering). Als je niet meer hoeft te voldoen aan de uiterlijke wereld. Wat ontstaat er dan binnen-in-jou? En hoe kun je dit gevoel zo vormgeven in jezelf zodat je later ook kunt inzetten naar buiten toe? We gaan op reis naar binnen, naar de leegte in jezelf van waaruit weer nieuwe inspiratie kan ontstaan….of misschien iets anders? Heb jij zin in deze reis, je ben van harte welkom!

Vanavond starten we iets eerder dan gebruikelijk om 20.15 uur (inloop vanaf 20 uur) en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De kosten voor deze avond zijn € 15.

Chakra breathing meditation

Een meditatie waarin de adem en de chakra’s centraal staan. Deze meditatie kan op emotioneel niveau blokkades doorbreken en voert emotionele ballast af. De chakra breathing meditation gaat langs alle 7 hoofdchakra’s. Je ademt diep en snel en door je lichaamsbeweging en de adem open je alle zeven chakra’s.

Het harmoniseert je chakra’s en geeft je meer vitaliteit. Deze meditatie kun je in de ochtend of in de avond doen. Het liefst op een wat legere maag.

Kundalini meditation

Bij deze meditatie gaat je energie weer stromen en kun je blokkades en spanning loslaten. Door de ‘kundalini-shake’ schudt je je lichaam op muziek zodat je spanning loslaat. Je ziet het ook wel in het dierenrijk dat dieren met hun vacht schudden nadat ze iets stressvols hebben meegemaakt. Dat gaan wij ook doen. Door het schudden en dansen gaat je lichaam de ballast loslaten en de kundalini-energie (levensenergie) weer activeren.

Het is een heerlijke rustige actieve meditatievorm die je in de namiddag of avond kunt doen. Lekker na een drukke dag en ook om weer nieuwe energie te krijgen. Maar niet zo dat je ’s avonds niet kunt slapen ;).

Chakra Sound meditation

Deze meditatie geeft je meer innerlijke rust en harmonie in jezelf. Het is een zachte manier om de energie van je lichaam te activeren en te harmoniseren. Je gebruikt je eigen stem om de chakra’s te openen maar je kunt ook alleen naar de muziek luisteren. Deze meditatie wordt bij voorkeur zittend of staand gedaan (maar kan ook liggend). Het is een rustige meditatie waarin je je afstemt op het luisteren. Het vergroot de harmonie tussen lichaam, geest en ziel en tijdens de meditatie kun je in een diepe en innerlijke stilte vallen. Het advies is om deze meditatie op een ‘lege’ maag te doen.

Deze medtiatie kan de rust in je hoofd weer terugbrengen en helpt om je lichaam te ‘alignen’. Alles komt weer in evenwicht door de trilling van het geluid. Hierdoor openen je chakra’s en trilt je ze schoon.

Gibberisch meditation

Ook zin om even alles eruit te gooien? Om alles woorden te geven aan al je gevoelens van frustratie, onbegrip of irritatie?

Kom a.s. donderdag 3 augustus naar de Gibberish meditatie. Dit is een meditatie waarin alles wat er in je omhoog komt eruit mag. Niet in je normale woorden maar een een niet te verstane wartaal waarin je ook je hele lichaam gebruikt om hier uitdrukking aan te geven.

Het loslaten van alles wat je dwars zit. Het is een techniek om je mind helemaal schoon te maken. Heerlijk om te doen. Na deze meditatie voel ik me altijd weer fris & fruitig en heerlijk opgeruimd. 🙂

Zoem-meditatie (Nadabrahma)

De Nadabrahmameditatie is een rustige zoemmeditatie die lichaam en mind weer in harmonie brengen. Door het zoemen en de handbewegingen raken de delen die met elkaar in conflict waren weer op elkaar afgestemd.

Zoemen – wist  je dat zoemen heel gezond is?

Ze noemen het ’t Humming effect.
1. Meer zuurstof in je cellen, wat de gezondheid en het welzijn bevordert.
2. Verlaagde bloeddruk en hartslag.
3. Verhoogde lymfeciruclatie – het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam.
4. Verhoogde melatonineniveaus – een hormoon dat slaap bevordert.
5. Lagere niveaus van stressgerelateerde hormonen – dus meer ontspanning en dus een betere gezondheid.
6. Vrijkomen van endorfine – zelfgemaakte opiaten die werken als ‘natuurlijke pijnstillers’.
7. Vrijkomen van oxytocine – het ‘liefdes’hormoon dat vertrouwen schept en je een fijn gevoel geeft. 

Dus heb je behoefte aan meer ontspanning in je lichaam en meer rust in je hoofd? Dan is meditatie iets voor jou!

Chakra breating meditation

De chakra breathing meditation (van Osho) gaat langs alle 7 hoofdchakra’s. Je ademt diep en snel en door je lichaamsbeweging en de adem open je alle zeven chakra’s.

Het harmoniseert je chakra’s en geeft je meer vitaliteit. Deze meditatie kun je in de ochtend of in de avond doen. Het liefst op een wat legere maag.

Kundalini meditatie

Deze meditatie begint met de kundalini-shake. Het schudden van je lichaam op speciale muziek zodat spanning en blokkades in je lichaam kunnen oplossen. Het is een actieve vorm van meditatie waardoor je energie weer gaat stromen. Door het schudden en dansen gaat je lichaam de kundalini-energie (levensenergie) weer activeren.

Het is een heerlijke rustige actieve meditatievorm die je in de namiddag of avond kunt doen. Lekker na een drukke dag en ook om weer nieuwe energie te krijgen. Maar niet zo dat je ’s avonds niet kunt slapen ;).