Actieve meditaties van Osho

Dit is een vorm van meditatie waarbij beweging de hoofdrol speelt. Een hele andere manier van mediteren dan je misschien gewend bent. Ik houd van deze vorm van meditatie omdat het mij een focus geeft. Focus op de beweging, op een geluid of op de adem. Hierdoor kan ik veel makkelijker alle gedachten laten voor wat ze zijn. Het brengt mij rust en vitaliteit tegelijkertijd. Je kunt meedoen voor een kleine bijdrage om kennis te maken met deze vorm van meditatie. Elke donderdagavond (behalve in de maand september op woensdagavond) ben je van harte welkom.

De actieve meditaties zijn ontwikkeld door Osho. Hij heeft verschillende meditaties gecreëerd waarbij speciale muziek wordt gebruikt om de effectiviteit van de meditatie te vergroten. Elke meditatie duurt één uur en wordt van te voren uitgelegd. Je hebt dus geen enkele kennis of ervaring hiervoor nodig. Heel graag van tevoren opgeven in verband met de beperkte ruimte. Je kunt je opgeven door mij een appje te sturen (dit kan nog tot een uur voordat de meditatie begint).

Elke donderdagavond beginnen we om 20.30 uur (kom op tijd ivm de uitleg aan het begin) en eindigen we rond 21.45 uur.
Als onkostenvergoeding vraag ik € 5.
Na de meditatie is er nog gelegenheid om een kopje thee mee te drinken.

De meditaties worden gegeven in mijn praktijk in Voorburg. Kijk hier de contactinformatie en het adres. 

Gibberish meditation op wo 13 september 2023

Chakra sound meditation op do 7 september 2023

Nadabrahma meditation op do 31 augustus 2023

 

Chakra breathing meditation op do 24 augustus 2023

Een meditatie waarin de adem en de chakra’s centraal staan. Deze meditatie kan op emotioneel niveau blokkades doorbreken en voert emotionele ballast af.
De chakra breathing meditation gaat langs alle 7 hoofdchakra’s. Je ademt diep en snel en door je lichaamsbeweging en de adem open je alle zeven chakra’s.

Het harmoniseert je chakra’s en geeft je meer vitaliteit. Deze meditatie kun je in de ochtend of in de avond doen. Het liefst op een wat legere maag.

Kundalini meditation op do 17 augustus 2023

Bij deze meditatie gaat je energie weer stromen en kun je blokkades en spanning loslaten. Door de ‘kundalini-shake’ schudt je je lichaam op muziek zodat je spanning loslaat. Je ziet het ook wel in het dierenrijk dat dieren met hun vacht schudden nadat ze iets stressvols hebben meegemaakt. Dat gaan wij ook doen. Door het schudden en dansen gaat je lichaam de ballast loslaten en de kundalini-energie (levensenergie) weer activeren.

Het is een heerlijke rustige actieve meditatievorm die je in de namiddag of avond kunt doen. Lekker na een drukke dag en ook om weer nieuwe energie te krijgen. Maar niet zo dat je ’s avonds niet kunt slapen ;).

Chakra Sound meditation op do 10 augustus 2023

Aankomende donderdag doen we de Chakra Sound meditatie. Deze meditatie geeft je meer innerlijke rust en harmonie in jezelf. Het is een zachte manier om de energie van je lichaam te activeren en te harmoniseren. Je gebruikt je eigen stem om de chakra’s te openen maar je kunt ook alleen naar de muziek luisteren. Deze meditatie wordt bij voorkeur zittend of staand gedaan (maar kan ook liggend). Het is een rustige meditatie waarin je je afstemt op het luisteren. Het vergroot de harmonie tussen lichaam, geest en ziel en tijdens de meditatie kun je in een diepe en innerlijke stilte vallen. Het advies is om deze meditatie op een ‘lege’ maag te doen.

Deze medtiatie kan de rust in je hoofd weer terugbrengen en helpt om je lichaam te ‘alignen’. Alles komt weer in evenwicht door de trilling van het geluid. Hierdoor openen je chakra’s en trilt je ze schoon. 

Gibberisch meditation op do 3 augustus 2023

Ook zin om even alles eruit te gooien? Om alles woorden te geven aan al je gevoelens van frustratie, onbegrip of irritatie?

Kom a.s. donderdag 3 augustus naar de Gibberish meditatie. Dit is een meditatie waarin alles wat er in je omhoog komt eruit mag. Niet in je normale woorden maar een een niet te verstane wartaal waarin je ook je hele lichaam gebruikt om hier uitdrukking aan te geven.

Het loslaten van alles wat je dwars zit. Het is een techniek om je mind helemaal schoon te maken. Heerlijk om te doen. Na deze meditatie voel ik me altijd weer fris & fruitig en heerlijk opgeruimd. 🙂

Nadabrahma meditation op do 27 juli 2023

De Nadabrahmameditatie is een rustige zoemmeditatie die lichaam en mind weer in harmonie brengen. Door het zoemen en de handbewegingen raken de delen die met elkaar in conflict waren weer op elkaar afgestemd.

Dus heb je behoefte aan meer ontspanning in je lichaam en meer rust in je hoofd? Dan is meditatie iets voor jou!

Chakra breating meditation op do 20 juli 2023

De chakra breathing meditation (van Osho) gaat langs alle 7 hoofdchakra’s. Je ademt diep en snel en door je lichaamsbeweging en de adem open je alle zeven chakra’s.

Het harmoniseert je chakra’s en geeft je meer vitaliteit. Deze meditatie kun je in de ochtend of in de avond doen. Het liefst op een wat legere maag.

Kundalini meditatie op do 13 juli 2023

Deze meditatie begint met de kundalini-shake. Het schudden van je lichaam op speciale muziek zodat spanning en blokkades in je lichaam kunnen oplossen. Het is een actieve vorm van meditatie waardoor je energie weer gaat stromen. Door het schudden en dansen gaat je lichaam de kundalini-energie (levensenergie) weer activeren.

Het is een heerlijke rustige actieve meditatievorm die je in de namiddag of avond kunt doen. Lekker na een drukke dag en ook om weer nieuwe energie te krijgen. Maar niet zo dat je ’s avonds niet kunt slapen ;).

Chakra sound meditation – do 6 juli 2023

Deze meditatie is een zachte manier om de energie van je lichaam te activeren en te harmoniseren. Je gebruikt je eigen stem om de chakra’s te openen maar je kunt ook alleen naar de muziek luisteren. Deze meditatie wordt bij voorkeur zittend of staand gedaan (maar kan ook liggend). Het is een rustige meditatie waarin je je afstemt op het luisteren en contact maakt met je chakra’s in je lichaam.

Het vergroot de harmonie tussen lichaam, geest en ziel en tijdens de meditatie kun je in een diepe en innerlijke stilte vallen. Ik adviseer je om deze meditatie te doen op een wat legere maag. Dus als je wilt eten, neem dan een licht verteerbare maaltijd.