Wat bereik je met mediteren?

Meditatie is voor mij een vorm van opperste concentratie. Met mediteren focus je je totale aandacht op iets wat je zelf kiest. Dat kan zijn je ademhaling, een beweging of een bepaald punt. Door regelmatig te mediteren word je dus eigenlijk “een meester in focussen”. Dan kun je dus bewust kiezen waar jij je aandacht op wilt richten. Kortom alles wat je doet, kun je met volle aandacht doen. Je bent totaal aanwezig in het huidige moment. Dit klinkt misschien zweverig maar meditatie is juist een methode om jezelf met beide benen op de grond te zetten. Kies jij ervoor om aanwezig te zijn in het huidige moment? Of kies jij ervoor om op je automatische piloot je activiteiten te doen en in beslag genomen te worden door al je gedachten?

Waarom mediteren?

Meditatie is een hulpmiddel om anders om te gaan met je gedachten en dus ook met jezelf. In deze cursus van 3 avonden gaan we in op wat meditatie is, hoe het werkt en wat je ermee kunt bereiken. Niet alleen behandelen we de inhoud. Je gaat ook verschillende vormen van meditatie ervaren. Hierdoor kun je zelf gaan ervaren wat meditatie voor jou doet.

Plaats, tijd en kosten

De cursus staat op dit moment nog niet gepland in verband met mijn verhuizing naar Voorburg. Aangenomen dat de verbouwing meezit, zal ik de cursus weer in het najaar van 2019 geven. Elke avond wordt een andere vorm van meditatie aangeboden. Na afloop van de cursus heb je verschillende meditatietechnieken geleerd waar je gebruik van kunt maken. De avond duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur en de kosten voor 3 avonden zijn € 90.

Aanmelden

Op dit moment is er nog geen datum gepland in verband met het bouwen van een nieuwe locatie voor de cursussen. Eind van dit jaar (2019) wordt een datum gepland voor deze cursus. Heb je interesse? Mail mij of stuur mij een whatsapp berichtje.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Pure Being? Je kunt mij volgen via Facebook, Linked-In en/of Instagram.

Achtergrondinformatie

Wat gebeurd er in je mind?

In het leven van elke dag ervaar je veel verschillende interacties. Alles wat we zien en ervaren daar hebben we in onze mind een mening over. Elke situatie brengt vaak ook een scala van gedachten met zich mee. Er wordt geschat dat we ongeveer 50.000 gedachten per dag hebben. Oftewel omgerekend kom je op ruim 3000 gedachten per uur dus 50 gedachten per 60 seconden.

Hoe ontstaat stress?

Nu is dat geen probleem als we deze gedachte alleen maar opmerken en weer laten gaan. Maar vaak hechten we waarde aan de gedachten die we hebben en voordat we het weten komen we in een verhaal terecht. Als gevolg hiervan ontstaat stress.

Ter illustratie, je gelooft de gedachte dat je nog teveel moet doen om alles op tijd af te hebben. In de eerste plaats geloof je de gedachte dat je nog teveel moet doen en ten tweede geloof je de gedachte dat je het nooit op tijd af zal hebben. Hiernaast komen er nog een heel scala aan gedachten hierover en de conclusie is. Je zit in de stress. Als gevolg van het geloven van je gedachten, zit je in de stress. Wat zou er gebeuren als je niet meegaat met die gedachten en gewoon verder werkt?

Is stress effectief?

Stress zou nog een effectief hulpmiddel kunnen zijn omdat het je scherpheid kan bevorderen. Alleen er daar staat tegenover dat onderzoek uitwijst dat mensen die ontspannen zijn effectiever werken en innovatiever zijn dan mensen die gestrest zijn. Bijgevolg is ook nog  dat chronische stress niet goed is voor je lichaam en ziekte kan veroorzaken. Kortom, investeer in jezelf en ga mediteren!