Workshop ‘Vind je eigen geluk door het onderzoeken van je gedachten’

Vind je eigen geluk door het onderzoeken van je gedachten

Het geloven van je gedachten en het verhaal dat daarop volgt, kan allerlei verschillende emoties veroorzaken. Als het gaat over iets positiefs dan voel je je blij en open. Als de gedachte negatief is dan veroorzaakt het  irritatie, boosheid, angst, verdriet of depressieve gevoelens. Onderzoek je eigen gedachten. Zijn je gedachten waar?

Byron Katie heeft een methode (the Work) ontwikkeld om je gedachten te onderzoeken. The work stelt je in staat om naar binnen te kijken en je eigen geluk te vinden. Jij bent degene die een einde kan maken aan je eigen lijden door je gedachten te onderzoeken. Je begint met de problemen die je irriteren of deprimeren en die te maken hebben met de buitenwereld. Bijvoorbeeld: ‘ik ben geïrriteerd omdat Josien haar afspraak niet is nagekomen’ of ‘ik ben boos op mijn kinderen omdat ze niet naar mij luisteren’. Je leert ze op een simpele manier op te schrijven zodat ze makkelijk te onderzoeken zijn.

geluk vinden

Een sleutel naar geluk is niet al je gedachten geloven.

Ik wil je dan ook vragen om te kijken of na te denken over een stressvolle situatie in je leven waar je tegenaan loopt. Dit kan te maken hebben met een situatie in je werk, je relatie, je kinderen, je gezondheid of je familie. Met deze situatie gaan we aan de slag.

Voor wie is de workshop?

Deze workshop is bedoeld voor mensen die hun mind willen open stellen om te onderzoeken wat het effect is van hun gedachten. Door het zelf te gaan ervaren, kun je onderzoeken wat the work voor jouw doet.

Waar en wanneer wordt de workshop gegeven?

De workshop wordt gegeven op een avond van 19.30 tot 22.00 uur in Voorburg. De kosten zijn € 47,50. Op dit moment is de nieuwe locatie in aanbouw. Rond oktober 2019 wordt er weer een datum gepland.

Heb je interesse? Mail mij of stuur mij een whatsapp berichtje.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Pure Being? Je kunt mij volgen via Facebook, Linked-In en/of Instagram.

– het enige moment waarop we lijden is als we een gedachte geloven die in strijd is met dat wat er is – 

 

Leerzaam om te zien dat we slaaf zijn van onze gedachten en wat een vrijheid als je dat niet meer bent.
-vrouw, 59 jaar, maart 2018- 

 

Makkelijk toe te passen op situaties in je leven, de meeste mensen die ik ken, zouden er veel aan hebben.
-Iris Elstrodt, maart 2018-

 

Ik ben enthousiast over de workshop en wil heel graag mensen over deze workshop vertellen als ze daar behoefte aan hebben.
-Saskia Bosman, maart 2018-