Workshop ‘loslaten’

Loslaten hoe doe je dat?

Loslaten is l(i)ef hebben

Loslaten begint op het moment dat je geboren wordt en eindigt bij je dood. Als je als baby geboren wordt laat je fysiek je moeder los en bij de dood laat je je lichaam los. Gedurende je hele leven ben je aan het los-laten. Soms omdat het leven het van je vraagt en je een dierbare verliest dan heb je geen keus. Andere momenten heeft het loslaten te maken met het aanbreken van een andere levensfase; het op jezelf gaan wonen, als je kind naar school gaat, einde je vruchtbare periode als vrouw, het loslaten van je werkzame leven. Toch is vaak de neiging om het vast te blijven houden. Je blijft erover nadenken of piekeren want je wil graag de situatie in betere banen leiden of een oplossing bedenken. Het laat je in ieder geval niet los en je probeert controle uit te oefenen op je omgeving. Loslaten is iets dat onlosmakelijk verbonden is met je leven maar waarom is het dan zo moeilijk? Wat is loslaten en hoe laat je los?

Loslaten: 1. In vrijheid stellen, 2. Met rust laten 3. Een probleem loslaten: zich er niet langer druk over maken. Samenvattend : het laten gaan zodat je rust en vrijheid kunt ervaren en je er niet langer druk over maakt.

Is loslaten hetzelfde als ontspannen?

Er wordt zo vaak gezegd ‘laat het los’ maar hoe doe je dat. Hoe kun je loslaten? Is ontspannen hetzelfde als iets los laten? Je kunt pas loslaten als je weet wat in jou ‘het’ vasthoudt. Anders zou je het namelijk gewoon door je heen laten gaan zoals een ademhaling. Maar regelmatig gebeurt er iets anders. Er komt iets binnen (een emotie, een probleem, een situatie) en het laat je niet meer los – of anders gezegd – jij laat het niet meer los. Wat maakt dat jij het niet meer loslaat?

Het blijft ook in mijn leven een terugkerend thema. Het vasthouden van controle, proberen invloed uit te oefenen op de situatie, mijn partner en kinderen om alles in ‘goede’ banen te leiden. Want wat gebeurd er als ik dat allemaal niet doe en het loslaat? Ik heb de afgelopen jaren veel geoefend in loslaten en voor mij zijn er een aantal sleutels die mij helpen om los te laten. Want het klinkt zo eenvoudig…..ik laat het los maar hoe doe je dat?

Wat leer in je in de workshop?

In de workshop reik ik je deze verschillende technieken aan zodat je die zelf kunt gaan inzetten om makkelijker los te laten. Je ontvangt een soort roadmap over de weg die je kunt bewandelen om dingen los te laten in je leven.

Door je bewust te worden hoe je kunt loslaten, kun je makkelijker omgaan met lastige situaties die je in je leven tegenkomt. Het kost je minder energie als je kunt meebewegen met de obstakels die je op je weg tegenkomt. Je ervaart meer rust en vrijheid als je kunt leven vanuit overgave.

Waar en wanneer is de workshop?

De workshop is op dit moment nog niet gepland. Waarschijnlijk in het najaar van 2019. Heb je interesse, laat het mij weten via onderstaand formulier of via de mail of what’s app. De dag is van 10.00 tot 16.00 uur en kost € 90 inclusief koffie/thee en een heerlijke biologische vegetarische lunch. De workshop wordt in Voorburg gegeven.

[breezingforms name=”QuickForm1295746808″]

Voor andere workshops/cursussen in de nabij toekomst kijk hier.