Op een 100% natuurlijke manier sneller herstellen van je je griep of verkoudheid!

Heel vaak grijpen we toch naar onnatuurlijke middelen als we ons grieperig of verkouden voelen. Met gebruik van een aantal essentiële oliën ben je weer sneller hersteld. Proefondervindelijk hebben we dit vastgesteld 😊.
Wil jij ook sneller herstellen zonder gebruik van ‘zooi’? Lees deze blog!

Je eerste ondersteuning naar herstel is een immuunboostbom. Ze noemen het F.L.O.O.M. het is een combinatie van 5 essentiële oliën.FLOOM een boost voor je immuunsysteem Franckincense, Lemon, Oregano, On Guard en Melaleuca (teatree). Deze combinatie is speciaal ontwikkeld om je immuunsysteem een boost te geven en deze roller gebruik je dus de eerste dagen om de 2 uur. Je masseert deze blend onder je voeten, je masseert het langs je ruggengraad en aan de achterkant van je hoofd (net onder je haargrens). Als je veel last hebt van je holtes dan kun je het ook boven je wenkbrauwen smeren of onder je ogen. Maar kijk eerst even hoe je reageert op de blend. Doe dit pas na een halve dag en wees voorzichtig zodat het niet in je ogen komt.

Als tweede hulpbron kun je pepermunt-olie gebruiken.

De helende kracht van munt

Pepermunt werkt ook kalmerend op je maag en darmen

Een ‘vol hoofd’ of zere holtes kosten je veel energie. Het enige wat je wil, is weer vrij ademen. Meer lucht…alsof de mist wegtrekt in je hoofd. Doe 1 druppel pepermunt op je douchevloer voordat je gaat douchen. Dit heeft een enorm verlichtend effect en het geeft je letterlijk meer lucht.
Ook kun je pepermunt gebruiken bij het stomen. Kook water en doe 1 druppel pepermunt in het water (let goed op dat de stoom niet te heet is). Door de stoom en de geuren die vrijkomen zullen de bijholtes van de neus weer openen. Je kunt ook nog epsom zout toevoegen. Epsom zout staat bekend om het verminderen van ontstekingen.

Als derde kun je bij keelproblemen de essentiële olie Lemon gebruiken. Neem 1 of 2 druppels Lemon met een lepel honing in warm water. Drink het warme water niet in één keer op maar elke 5 minuten een klein slokje. Doe dit een paar keer per dag. Lemon staat ook bekend om de reinigende en immuunversterkende kwaliteiten. Je kunt ook 1 dr in glas water doen voor afvoeren van afvalstoffen. Het zorgt voor verhoging witte bloedlichaampjes en immunoglobuline zodat afweer wordt versterkt.Veel mensen beginnen de ochtend met een glas water met 1 druppel Lemon.

Als laatste adviseer ik je om de essentiële olieblend ‘On Guard’ in een difusser te doen en die in de ruimte te zetten waar je verblijft. Het is een heerlijke geur. Deze blend is onderzocht om schadelijke bacteriën, schimmels en virussen te doden.
Je kunt On Guard ook innemen voor extra ondersteuning. Doe 1 druppel in een glas met water en drink dit op. Dit is alleen voor volwassenen omdat het een sterke olieblend is.  Voor kinderen gebruiken we de onderstaande methode. Er zijn ook speciale On Guard softgels te koop.

Bij kinderen wordt deze blend ook gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen. Je kunt appels schillen en in partjes snijden. Doe de appelpartjes in water (zodat ze net onderstaan) en doe 1 druppel On Guard in het water. Laat het ongeveer 10 minuten weken en daarna kun je ze opeten. De smaak is heel persoonlijk – you love it or you hate it 😊 . Ook kun je de olieblend sterk verdunnen met draagolie (bij kids 1 dr On Guard op 15 dr draagolie) en onder de voeten smeren en op de buik. Naast dat het je immuunsysteem versterkt, helpt het je kinderen ook om makkelijker bij jezelf te blijven zodat je minder last hebt van prikkels van buitenaf.

Koortsig? Je kunt verschillende oliën gebruiken die koortsverlagend werken. Pepermunt of Eucalyptus-olie zijn goede oliën hiervoor. Doe 2 druppels essentiële olie samen met 6 druppels draagolie (bijvoorbeeld gefractioneerde kokosolie) en doe dit in een kom met koud water. Week een washandje of doek in dit water. Breng de doek aan op je voorhoofd, in je nek of onder je voeten om af te koelen. Let op dat het water niet ijskoud is maar ‘lekker koud’ zodat het verkoelend werkt. Voor kleine kinderen adviseer ik Franckincense-olie te gebruiken om af te koelen bij koorts.

Je kunt deze oliën bij elkaar bestellen in het immuunboost-pakket. In het pakket zit:

  • roller FLOOM, 10 ml  € 19,99 (volwassenen)
  • Pepermunt 2,5 ml  €  6,30
  • Lemon 2,5 ml  €  4,00
  • On Guard 2,5 ml (blend van doTERRA) € 12,50
  • Draagolie, gefr. kokosolie 5 ml € 3,00

Als je dit hele immuunboost-pakket besteld, kost het € 39,90.
Plaats ‘hier’ je bestelling.

Bij dit pakket ontvang je uitgebreide informatie zodat je thuis precies weet hoe je alles kunt toepassen bij griep en verkoudheid.
Pepermunt, Lemon en On Guard zijn afzonderlijk ook op veel verschillende manieren te gebruiken om je gezondheid te ondersteunen. Je ontvangt van elke van deze essentiële olie een aparte folder over de werking en de toepassingen.

Wil je een kidspakket of een gezinspakket? Plaats ‘hier’ je bestelling en bij aanvullende opmerkingen geef je aan dat het om een kids- of gezinspakket gaat. Ik neem dan persoonlijk contact met je op om af te stemmen wat je nodig hebt.

Je kunt FLOOM beter niet gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Ik gebruik de essentiële oliën van doTERRA. Deze oliën zijn 100% natuurlijk en zonder toevoegingen of bestrijdingsmiddelen. Hoogwaardige kwaliteit & CPTG-gecertificeerd.