De cursussen worden in kleine groepen (max 10 personen) gegeven in Voorburg.

Doelstelling is om meer inzicht te krijgen in het desbetreffende onderwerp en jouw (ver)houding met betrekking tot dit onderwerp te onderzoeken . Ook ontvang je tools om dit alles te integreren in je dagelijks leven. Er wordt gewerkt in een veilige en open setting waarin ruimte is voor een ieder zijn/haar inbreng.

Ontspanning integreren in je dagelijks bestaan

Een ontspannen lunch met een vriend of vriendin, een weekendje ertussen uit, een dagje sauna, een wandeling in de natuur. Je bent telkens weer op zoek naar ontspanning en je wilt niets liever dan dat gevoel vasthouden. Maar ergens in de drukte van alledag , lukt dat niet. Voordat je het weet ben je weer opgeslokt door je werk, je gezin en je verantwoordelijkheden….

Wil je leven vanuit jouw vrouwelijke essentie?

Wat is vrouwelijke energie en wat kan het je brengen om meer vanuit je vrouwelijke energie te leven?

Ik leg het kort uit. Iedereen heeft mannelijke energie en vrouwelijke energie tot zijn/haar beschikking. Voor de meeste vrouwen is het meest gunstige scenario als je 70% vanuit je vrouwelijke essentie leeft en 30% vanuit je mannelijke energie.

Loslaten begint op het moment dat je geboren wordt en eindigt bij je dood. Als je als baby geboren wordt laat je fysiek je moeder los en bij de dood laat je je lichaam los. Gedurende je hele leven ben je aan het los-laten. Soms omdat het leven het van je vraagt en je een dierbare verliest dan heb je geen keus. Andere momenten heeft het loslaten te maken met ….

– het enige moment waarop we lijden is als we een gedachte geloven die in strijd is met dat wat er is – 

Het geloven van je gedachten en het verhaal dat daarop volgt, kan allerlei verschillende emoties veroorzaken. Als het gaat over iets positiefs dan voel je je blij en open. Als de gedachte negatief is dan veroorzaakt het  irritatie, boosheid, angst, verdriet of depressieve gevoelens.

Byron Katie heeft een methode (the Work) ontwikkeld om je gedachten te onderzoeken…

Korte reactie van cliënten:

Cursus ‘Ontspanning integreren in je dagelijks leven.’

Het is een aanrader voor als je wil leren hoe je kan ervaren dat ‘spanning’ alleen ‘spanning’ is en dat dit er best mag zijn maar je mag het ook loslaten.- 

 

Workshop ‘Vind je eigen geluk door het onderzoeken van je gedachten.’

– Leerzaam om te zien dat we slaaf zijn van onze gedachten en wat een vrijheid als je dat niet meer bent. –

– Makkelijk toe te passen op situaties in je leven, de meeste mensen die ik ken, zouden er wel veel aan hebben. –

– Ik ben enthousiast hierover. –